Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

Pluxee waarschuwt voor phishingberichten over dienstencheques die in hun naam worden verstuurd

Er circuleren momenteel frauduleuze e-mails uit naam van Pluxee. In de e-mail word je uitgenodigd om op een link te klikken om je bankgegevens te verkrijgen. Dit is een poging tot phishing. Klik niet op de link en deel geen informatie als de e-mail verdacht lijkt.

Het onderwerp van de e-mail is "Herinnering algemene provinciebelasting 2023".

Controleer bij twijfel het e-mailadres van de afzender. Dit zijn de officiële e-mailadressen die Pluxee gebruikt om met haar gebruikers te communiceren:

  • noreply@publicbenefits.sodexo.be
  • info@communication.pluxee.be
  • noreply.publicbenefits@mail.pluxee.be

Pluxee zal je nooit vragen om te bevestigen dat je gegevens zijn bijgewerkt. Persoonlijke gegevens worden automatisch bijgewerkt of gecontroleerd in het Rijksregister.

Ook zal Pluxee je nooit vragen om een andere betaling te doen dan de betaling van de bestelde dienstencheques, noch zal Pluxee je telefonisch vragen om verbinding te maken met je bank of om geld over te maken.

Dienstencheques en persoonlijke gegevens worden uitsluitend beheerd via de beveiligde ruimte van uw regio (toegang via e-ID-lezer, Itsme, enz.). Pluxee zal je nooit een link sturen naar een website die om je persoonlijke gegevens vraagt.

Wat kan ik doen?
Heb je op een verdachte link geklikt?
  • Als je hebt geklikt, laat je de velden leeg en annuleer je elke interactie.
  • Geef NOOIT persoonlijke codes.
  • Als je een wachtwoord hebt opgegeven dat je ook elders gebruikt, verander het dan onmiddellijk.
Ben je opgelicht?
  • Als je geld hebt verloren of het slachtoffer bent geworden van afpersing, raden we je aan om aangifte te doen bij de politie. Je kan aangifte doen bij de lokale politie waar je woont. 
  • Neem contact op met je bank en/of Card Stop op 078 170 170 als je bankgegevens hebt doorgegeven, als er geld van je bankrekening verdwijnt of als je geld hebt overgemaakt naar een fraudeur. Op deze manier kunnen frauduleuze transacties worden geblokkeerd.
Mail Pluxee
volledige breedte