Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

Pellets of brandhout kopen: pas op voor online oplichting

De energieprijzen stijgen. Veel mensen zijn op zoek naar alternatieve manieren om hun huis te verwarmen. Criminelen weten dit en maken er gebruik van om valse verkoopsites voor pellets en houtblokken op te zetten met verleidelijke prijzen. Pas op!

online scams
links uitlijnen

Wij ontvangen klachten van mensen die online pellets of houtblokken hebben besteld tegen goedkope prijzen. Fraudeurs verschuilen zich achter deze sites, die op het logo na vaak lijken op de echte site. Soms sturen de fraudeurs zelf e-mails met promotie (spam) maar het kan ook gebeuren dat je op een dergelijke site terecht komt via een online zoekopdracht. Als je de aankoop voltooit, word je gedebiteerd zonder ooit je pakket te ontvangen. Wees voorzichtig! Koop liever in officiële winkels.

Tips voor veilig online winkelen: https://safeonweb.be/nl/shop-veilig-online 

Ben je opgelicht?

  • Als je geld hebt verloren of het slachtoffer bent geworden van afpersing, raden wij je aan aangifte te doen bij de politie. Je kan aangifte doen bij de lokale politie van je woonplaats. Meer info via https://www.safeonweb.be/nl/een-aangifte-doen-bij-de-politie
  • Neem contact op met je bank en/of Card Stop op 078 170 170 als je bankgegevens hebt doorgegeven, als er geld van je bankrekening verdwijnt of als  je geld hebt overgemaakt naar een fraudeur. Zo kunnen eventuele frauduleuze transacties worden geblokkeerd.
volledige breedte
volledige breedte