Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

België kondigt het einde van phishing aan

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en de Cyber Security Coalition lanceren vandaag Surfen zonder zorgen, een reeks eenvoudige en toegankelijke online opleidingen over cybersecurity.   In het eerste deel Kijk uit waar je naartoe gaat! Leer je valse berichten die in onze e-mailboxen en op onze mobiele telefoons binnenkomen, herkennen. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken, zal ook de bankensector deze serie massaal delen. Als iedereen frauduleuze berichten leert te herkennen, kan België echt het einde van phishing aankondigen.

Diefstal van bankcodes, paswoorden of vertrouwelijke informatie is een plaag die iedereen treft. In de loop der jaren is het zelfs een echt maatschappelijk probleem geworden. Hoewel steeds meer Belgen weten dat ze moeten oppassen wanneer ze een bericht met een link ontvangen (in 2022 werden 6 miljoen frauduleuze berichten gemeld op verdacht@safeonweb.be), trappen sommige mensen nog steeds in de val van fraudeurs.  Hoewel phishing alle burgers in hun privéleven treft, is het ook een van de grootste risico's voor Belgische bedrijven.

Kijk uit waar je naartoe gaat

Kijk uit waar je naartoe gaat is het eerste deel van de serie Surfen zonder zorgen. De volgende delen gaan over online scams, online accounts beschermen, online gegevens beschermen, enz.  Het is vanaf vandaag beschikbaar op www.safeonweb.be.  

Ga naar Surfen zonder zorgen.

 

phishing
volledige breedte
volledige breedte