Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

Nationale sensibiliseringscampagne cyberveiligheid 2023

google chrome store

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB), Febelfin en de Cyber Security Coalition slaan opnieuw de handen in elkaar voor een jaarlijkse sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid.  We rekenen op het enthousiasme van meer dan 600 organisaties die onze campagnematerialen gebruiken om collega’s, klanten of studenten bewust te leren omgaan met het internet. Jouw organisatie is daar één van.

Het thema van de campagne is (opnieuw!) de strijd tegen phishing.  Phishing is een grote ergernis voor de individuele internetgebruiker maar ook voor bedrijven, organisaties en de overheid. Niet alleen zijn die berichten vervelend, ze maken ook vele slachtoffers.  In 2022 werd er in totaal 39,8 miljoen euro buit gemaakt naar aanleiding van phishing, een stijging in vergelijking met vorig jaar (2021: 25 miljoen euro). 

Samen campagne voeren!

Tijdens de campagne schreeuwen we het van de daken via TV en online spotjes, filmpjes op social media, banners en andere campagnematerialen. We hebben jullie hulp nodig om het campagnemateriaal te helpen verspreiden. Link naar het campagnemateriaal

 

Trap nooit meer in de val! Ontdek 4 handige tooltjes

De Safeonweb browser extensie

Installeer de Safeonweb extensie in je browser.  Deze zal je waarschuwen als je een onveilige website bezoekt en wanneer het gevaarlijk is om je gegevens in te voeren. 

E-mailadres verdacht@

Stuur verdachte bericht door naar verdacht@safeonweb.be. Uit al de berichten die jullie naar verdacht@safeonweb.be sturen, onderzoeken wij verdachte links. Als een minder aandachtige internetgebruiker op die link klikt, krijgt die een duidelijke waarschuwing om niet naar die pagina te surfen. Meer info over dit e-mailadres vind je hier.

De Safeonweb app

Wij verzamelen informatie over veel voorkomende verdachte berichten en delen deze via de Safeonweb app. Zo ben je snel op de hoogte wanneer verdachte berichten de ronde doen. Je kan de Safeonweb app vinden in de officiële appstores (App Store en Google Play Store).

De Safeonweb e-learning

Leer verdachte berichten herkennen in 10 minuten: Ga naar surfenzonderzorgen.safeonweb.be

volledige breedte