Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

Phishingbericht in naam van eBox doet de ronde

Let op voor phishingberichten die een notificatie vanuit eBox nabootsen. In dit bericht staat dat je een verkeersboete van FOD Justitie moet betalen. Als je op de link klikt, word je naar een website geleid die een kopie is van myebox.be. Je wordt er gevraagd om in te loggen en je bankgegevens in te vullen. Doe dit in geen geval!

Hoe herken je deze valse e-mail?

 • Het e-mailadres van de verzender is myebox[@]onmnam.email. Dit is geen e-mailadres van de federale overheid. My e-box stuurt enkel berichten vanuit het adres myebox.noreply@bosa.fgov.be.
   
 • Berichten vanuit My e-box zullen je steeds aanspreken met je naam.
   
 • Als je op de link in de e-mail klikt, kom je terecht op een website met een valse URL. Je kan de URL reeds controleren door met je muis te zweven over de knop. De URL verschijnt rechtsboven (voorbeeld onderaan).
   
 • Inloggen op online overheidsdiensten verloopt via CSAM, waar je de keuze hebt tussen verschillende digitale sleutels (zoals eID, Itsme, mobiele app, …). Op de vervalste website heb je enkel de mogelijkheid om in te loggen door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord. Doe dit niet.
   
 • My e-box zal nooit om je bankgegevens vragen.

Wat doen als je deze e-mail krijgt?

Klik niet op de link in deze e-mail, en geef in geen geval je bankgegevens door. Stuur het bericht door naar verdacht@safeonweb.be

Ontmasker phishingmails op tijd.

phishing
volledige breedte
ebox
volledige breedte