Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

Card Stop heeft een nieuw telefoonnummer: 078 170 170

Je kan nu het nummer 078 170 170 (in plaats van 070 344 344) gebruiken om je bankkaart (Bancontact/Mister Cash, ...) of kredietkaart (Mastercard, Visa, ...) te blokkeren in geval van diefstal, verlies of fraude. Als je van buiten België belt, gebruik je +32 78 170 170.

Voor het nieuwe nummer wordt geen toeslag aangerekend, in tegenstelling tot het oude nummer dat 0,30 euro/minuut kost bovenop het normale tarief. Aangezien het niet mogelijk was de toeslag van een 070-nummer af te halen, was het noodzakelijk het nummer te wijzigen. Er is een overgangsperiode van enkele jaren waarin beide nummers actief zijn.

Verder verandert er niets. Het nieuwe nummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar, in het Frans, Nederlands en Engels, vanuit België en het buitenland.

Wanneer bel je naar Card Stop?

Je neemt telefonisch contact op met de diensten van Card Stop bij diefstal, verlies of fraude van je debet- of kredietkaart. Card Stop blokkeert je betaalkaarten. 

Ook wanneer je je kaart nog in bezit hebt en je bepaalde verrichtingen op je rekeninguittreksels niet herkent of als je je persoonlijke pin- of responsecode hebt doorgegeven aan een oplichter, bel je naar Card Stop en naar je bank. Sinds vorige maand heeft de website van Card Stop een nieuwe pagina, waar alle contactinformatie per bank terug te vinden is.

Een goede raad: sla het nieuwe nummer op in je contacten zodat je het altijd bij de hand hebt, want het is van essentieel belang om zeer snel te reageren als je kaart verloren of gestolen is of als je het slachtoffer bent van fraude.

 

Meer informatie op de websites van Card Stop en Febelfin.

Card Stop 078 170 170
volledige breedte
volledige breedte