Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

Het Centrum voor Cybersecurity België lanceert een nieuw initiatief voor bedrijven en organisaties in België: Safeonweb@work

Naast Safeonweb, dat tot doel heeft de veiligheid van het grote publiek te verzekeren, richt Safeonweb@work zich tot Belgische bedrijven en organisaties.

Het doel is om hun cyberweerbaarheid te versterken door advies, aanbevelingen en tools te bieden om hen te helpen kwetsbaarheden in hun systemen te identificeren en te beperken en gewaarschuwd worden bij cyberdreigingen.

Tools en diensten

Safeonweb@work is online beschikbaar op: atwork.safeonweb.be.

Wij nodigen organisaties uit zich te registreren op het platform om gebruik te kunnen maken van aanvullende diensten.

Organisaties kunnen er verschillende tools en diensten vinden zoals :

  • Waarschuwingen voor cyberbedreigingen

Organisaties krijgen meldingen van kwetsbaarheden en infecties en kunnen op die manier tijdig potentiële cyberbedreigingen op hun netwerk onderzoeken en beperken.

  • CyberFundamentals

Een reeks concrete maatregelen om gegevens te beschermen, het risico op de meest voorkomende cyberaanvallen aanzienlijk te verkleinen en de veerkracht van een organisatie op het gebied van cyber te vergroten.

  • Policy sjablonen

Een set aanpasbare en bewerkbare beleidsdocumenten voor cyberbeveiliging om de implementatie van informatiebeveiligingsbeheer binnen een organisatie te vergemakkelijken.

  • Zelfevaluatie

Een online test om het maturiteitsniveau van een organisatie op het gebied van cyberbeveiliging te evalueren. Na het beantwoorden van vragen over cyberbeveiligingsthema’s, kan de organisatie haar maturiteitsniveau meten, dit vergelijken met dat van vergelijkbare organisaties en praktische aanbevelingen krijgen om de vastgestelde hiaten op te vullen.

Organisaties kunnen ook artikelen, nieuws, advies en inhoud vinden om hun niveau van cyberbeveiliging te verbeteren.

 

Alle diensten van Safeonweb@work zijn volledig gratis.

safeonwebatwork
volledige breedte