Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

Belfius vraagt je een nieuwe kaartlezer te bestellen? Opgelet, dit bericht is VALS!

Momenteel hebben we meer dan 3.000 meldingen ontvangen van mensen die een verdacht bericht ontvangen dat zogezegd afkomstig is van Belfius Bank. De oplichters beweren dat er vanaf 13 maart 2023 een nieuwe kaartlezer beschikbaar zal zijn en dat de oude zal worden gedeactiveerd. Vervolgens vragen ze je een gratis kaartlezer aan te vragen. Doe dat niet.

Wanneer je je bankberichten wilt controleren, kan je altijd het beste direct naar jouw persoonlijke ruimte gaan via je app en/of de officiële website van de bank.

Klik zeker niet op de links, want dan word je naar een valse website geleid. Stuur dit bericht door naar verdacht@safeonweb.be en verwijder het.

belfius
volledige breedte

Heb je op een verdachte link geklikt?

  • Als je wel geklikt hebt, vul de velden verder niet in en breek elke interactie af.
  • Geef NOOIT persoonlijke codes door.
  • Als je een wachtwoord hebt doorgegeven dat je ook op andere plaatsen gebruikt, verander het dan onmiddellijk.

Ben je opgelicht?

  • Vanaf het moment dat je geld kwijt bent of afgeperst wordt, raden wij aan om een aangifte te doen bij de politie. Een aangifte doe je bij de lokale politie van je woonplaats.  
  • Contacteer je bank en/of Card Stop op 078 170 170 als je bankgegevens hebt doorgeven, er geld van je bankrekening verdwijnt of als je geld hebt overgemaakt aan een oplichter. Op die manier kunnen eventuele frauduleuze transacties geblokkeerd worden.
volledige breedte