Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

EDUbox Cybersecurity: digitale bescherming als goede gewoonte

Het initiatief EDUbox Cybersecurity: digitale bescherming als goede gewoonte is een lespakket voor leerkrachten dat tot doel heeft jongeren met online risico’s te leren omgaan en de digitale tools op een juiste en verantwoorde manier te gebruiken. 

Onze maatschappij wordt alsmaar digitaler en dat brengt veel voordelen met zich mee, ook voor jongeren. Zij kunnen zich geen leven meer voorstellen zonder sociale media, games, webshops, videobellen, online bankieren en slimme toestellen. Maar al deze toepassingen zijn ook het speelterrein van cybercriminelen, die uit zijn op onze gegevens, geld en eigendommen. 

Het doel van deze EDUbox is om de jongeren te informeren en ervoor te zorgen dat ze zichzelf goed beschermen online. Ze krijgen een introductie in de trukendoos van een hacker en kruipen in de huid van een ethische hacker, opdat ze de zwaktes van bepaalde systemen beter kunnen herkennen én hun eigen digitale veiligheid kunnen verhogen. 

In de toekomst heeft onze maatschappij alsmaar meer profielen nodig die zich inzetten om te strijden tegen cybercriminaliteit. 

De EDUbox Cybersecurity: digitale bescherming als goede gewoonte is een initiatief van de VRT in samenwerking met Mediawijs, Digital for Youth, het Centrum voor Cybersecurity, Britghtlab, imec, B-Bico, DNS Belgium en de Cyber Security Coalition. 

Meer info https://www.vrt.be/nl/edubox/catalogus/#cybersecurity

 

voorbeeld scherm1
volledige breedte
voorbeeld scherm2
volledige breedte