Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

Vergeet je wachtwoord!

De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) moedigt ondernemingen aan om op een veilige manier in te loggen op haar portaal, en dat is niet met een gebruikersnaam en wachtwoord! Gek? Helemaal niet. Er bestaan veiligere manieren om in te loggen!

Ontdek de campagne van de RSZ

Gebruik jij ook een gebruikersnaam en wachtwoord om je aan te melden op het portaal van de sociale zekerheid? Voor je eigen cyberveiligheid: ophouden daarmee!  Het lijkt misschien snel en handig, maar… voor de digitale beveiliging van je onderneming en je gegevens is het echt geen goed idee.

Je elektronische identiteitskaart (eID) en de itsme-app zijn de veiligste manieren om je aan te melden bij de onlinediensten van de Belgische overheid. Je gegevens zijn beveiligd met een tweestapsidentificatie. Om ze te zien, moet je je identiteitskaart én je code kunnen voorleggen – of, met itsme, je identificeren en dan met je smartphone bevestigen dat jij het wel degelijk bent. Die hacker of identiteitsdief moet je al twee keer iets afhandig maken!

Lees meer op https://vergeetjewachtwoord.be/nl/.

Vergeet je wachtwoord.
volledige breedte

Deactiveer het aanmelden met toegangscodes voor je onderneming

Als je echt wilt vermijden dat er toegangscodes circuleren binnen je bedrijf, neem je best gewoon de mogelijkheid weg. De Hoofdtoegangsbeheerder van de onderneming kan die manier van aanmelden deactiveren. Kijk hieronder hoe je dat doet.