Er circuleren momenteel online advertenties (onder andere op Facebook en Instagram) die verwijzen naar fake webshops van Casa, de onlangs failliet verklaarde interieurketen. Deze frauduleuze sites bieden kortingen tot 90% op de producten van het merk en lokken internetgebruikers met verleidelijke aanbiedingen.
De curatoren van Casa hebben echter al gewaarschuwd dat deze sites geen enkele band hebben met het bedrijf. De adressen van deze websites komen niet overeen met de officiële kanalen van Casa en zijn pogingen tot fraude.
Hoe kun je deze oplichting herkennen?
- Het adres van de afzender of de website komt niet overeen met het adres dat Casa gebruikt. Officiële websites van Casa zijn duidelijk herkenbaar aan hun domeinnaam.
- Klik niet op links naar deze verdachte websites.
- Deel geen persoonlijke of bankgegevens op deze platforms. Je loopt het risico dat je gevoelige gegevens worden gestolen.
Blijf waakzaam en controleer altijd de sites voordat je overgaat tot een online transactie.

Heb je deze advertentie gezien?
- Klik niet op een link in een verdachte advertentie.
Heb je op een verdachte link geklikt?
- Als je wel geklikt hebt, vul de velden verder niet in en breek elke interactie af.
- Geef NOOIT persoonlijke codes door.
- Als je een wachtwoord hebt doorgegeven dat je ook op andere plaatsen gebruikt, verander het dan onmiddellijk.
Ben je opgelicht?
- Vanaf het moment dat je geld kwijt bent of afgeperst wordt, raden wij aan om een aangifte te doen bij de politie. Een aangifte doe je bij de lokale politie van je woonplaats.
- Contacteer je bank en/of Card Stop op 078 170 170 als je bankgegevens hebt doorgeven, er geld van je bankrekening verdwijnt of als je geld hebt overgemaakt aan een oplichter. Op die manier kunnen eventuele frauduleuze transacties geblokkeerd worden.