Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

"Het is veilig om al je wachtwoorden te bewaren in een online wachtwoordkluis" Waar of niet waar?

Bijna niemand kan meer dan een handvol sterke wachtwoorden onthouden. Daarom raden wij aan om een online wachtwoordkluis te gebruiken.

  • Een wachtwoordkluis houdt al je accounts en wachtwoorden veilig bij. 
  • De wachtwoordkluis helpt je om sterke wachtwoorden te maken. Je geeft aan hoe veel en welke karakters je wenst en je wachtwoordkluis stelt een volledig willekeurig wachtwoord voor.
  • De wachtwoordkluis zelf beveilig je met een sterk wachtwoord. Je moet dus nog maar één sterk wachtwoord onthouden.  Maar is dat wel veilig?

Is het veilig om al je wachtwoorden te bewaren in een online kluis die je beveiligt met één wachtwoord?

Sommige wachtwoordkluizen kan je openen met je vingerafdruk of met tweestapsverificatie.  Dat vinden wij een goede keuze.  Maar sommige wachtwoordkluizen sluit je met een sterk wachtwoord. Is dat dan wel veilig?

Een wachtwoordkluis kan in theorie gehackt worden en dat is in het verleden ook al gebeurd.  Maar net omdat het veilig bewaren van wachtwoorden zo belangrijk is voor wachtwoordkluizen doen ze er alles aan hun product veilig te houden. De kwetsbaarheden van wachtwoordkluizen worden voortdurend getest en verbeterd.

Hoe dan ook vinden wij het gebruik van een wachtwoordkluis nog steeds veiliger dan het zelf onthouden van wachtwoorden. Het is op dit ogenblik de meest veilige optie om wachtwoorden te bewaren.

waar
links uitlijnen
Het is veilig om al je wachtwoorden te bewaren in een online wachtwoordkluis. Waar!