Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

5 eenvoudige tips voor veilig surfplezier op je smartphone

De meeste internetgebruikers vinden het normaal om hun laptop en pc te voorzien van een virusscanner en regelmatig updates uit te voeren. Onze smartphones roepen de hele dag om aandacht en toch zijn we nonchalanter als het om hun beveiliging gaat. Nochtans is het niet zo moeilijk om ook je smartphone te beveiligen. 

Hier onze 5 tips voor een veilige smartphone

  1. Stel de toegangscode van je toestel in met minstens 6 cijfers, gebruik de vingerafdruk of gezichtsherkenning.
  2. Zorg dat je toestel en apps steeds up to date zijn. Krijg je de vraag om updates uit te voeren? Doe het dezelfde avond nog.
  3. Download enkel apps uit officiële app winkels: Google Play of App Store. Voor Android-gebruikers. Zorg ervoor dat de Google Play Protect is ingeschakeld als je toestel dit ondersteunt.
  4. Kijk uit voor valse sms'jes of WhatsApp berichten. Het is aangetoond dat we sneller en minder kritisch reageren wanneer we een berichtje krijgen op onze smartphone. We klikken achteloos op een link in een sms'je, we geven snel een code in of we downloaden een app zonder er bij na te denken. We krijgen een berichtje van een familielid dat dringend geld nodig heeft en maken snel het geld over. Voor je het weet ben je opgelicht.
  5. Gebruik een virusscanner op je Android toestel. Kies er één uit onze lijst. Gebruikers van een iPhone kunnen deze tip negeren: er zijn nauwelijks virussen bekend voor iPhone.

Meer tips om je mobiele toestellen te beveiligen

volledige breedte
volledige breedte
banner
volledige breedte