Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

De Safeonweb app? Waarom heb je die nodig?

Het is niet altijd gemakkelijk om er zeker van te zijn dat je toestellen 100% virus-vrij zijn. Net zoals bij een echte ziekte kan je besmet zijn zonder dat je je hiervan bewust bent.

Het is daarom belangrijk om een anti-virusscanner te hebben op al jouw toestellen. Vergelijk het gerust met een vaccin, het detecteert binnenkomende virussen en verwijdert deze. Het is dus zeer belangrijk om een anti-virusscanner te hebben om jouw computer gezond te houden. Meer info over een anti-virusscan: https://www.safeonweb.be/nl/scan-je-computer

Jammer genoeg detecteert een anti-virusscanner niet alle virussen (en is het niet mogelijk om op elk toestel, iOT, een anti-virusscanner te installeren). Gelukkig ontvangt Safeonweb (van zijn partners) informatie over ‘rondvliegende’ virussen in België. In de Safeonweb app is het mogelijk om jouw wifinetwerk te registreren. Als je dit doet, ontvang je een waarschuwing (onder de tab bedreigingen) wanneer jij een virus hebt opgelopen.

Meer info over het registreren van jouw wifinetwerk: https://www.safeonweb.be/index.php/nl/safeonweb-app Het kan heel goed zijn dat jouw computers allemaal gezond zijn. Super goed nieuws! In de app wordt dit aangeduid als ‘geen bedreigingen voor dit netwerk’. Als je wel een virus hebt, kan je met de naam van het virus gericht op zoek naar behandelingen.

Wil je ook je computers gezond houden dan geef ik jou volgende tips?

  1. Installeer een anti-virusscanner
  2. Installeer de safeonweb app
rechts uitlijnen

Rosie De Vleeschauwer, projectmedewerker Centrum voor Cybersecurity België, projectleider Safeonweb app

volledige breedte