Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

[email protected] is een e-mailadres van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB). Wanneer je twijfels hebt over de echtheid van een bericht, dan kan je het doorsturen naar dit mailadres, voor je het bericht zelf verwijdert. 

Bij het doorsturen van het verdachte bericht raden wij aan om zeer voorzichtig te zijn en zeker niet ongewild te klikken op de link of op de bijlage van het bericht. Het CCB is niet verantwoordelijk voor eventuele verkeerde handelingen van de gebruiker bij het gebruik van deze gratis dienstverlening.

Wat doen wij met deze berichten?

De informatie doorgestuurd naar dit e-mailadres zal geautomatiseerd met geavanceerde anti-virustechnologie gescand worden.

Bij een mogelijks positieve scan onderzoekt een technisch expert de inhoud van het bericht zorgvuldig opdat het de goede werking van het netwerk en elektronische communicatie niet meer kan verstoren.

Het CCB zal frauduleuze berichten aan de belangrijkste antivirusbedrijven en leveranciers van internetbrowsers doorgegeven. Deze zullen op hun beurt de virussen opnemen in hun antivirusprogramma’s en de valse linken blokkeren.

Zo maken we van het internet samen weer een veiligere plek.

Krijgt de gebruiker een persoonlijk antwoord?

Gezien het grote aantal potentiële te beantwoorden berichten, zal het niet mogelijk zijn om elke gebruiker te informeren over het resultaat van de analyse.

Bescherming van gegevens

Het CCB, in haar hoedanigheid van nationale autoriteit voor Cyberveiligheid in België, waakt over het respecteren van de wettelijke beschikkingen in de domeinen van de beveiliging van gegevens van persoonlijke aard en de elektronische communicatie.

Vragen over dit onderwerp kunnen via het volgende e-mailadres gesteld worden: [email protected]