Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

Cybercriminelen krijgen het moeilijker

Internetgebruikers bezorgden ons al 85.000 verdachte e-mails

Ook dit jaar lanceerden wij een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid in het kader van de European Cyber Security Month. Deze keer gingen we de strijd aan tegen phishing.

Met de advertenties op Facebook en Instagram alleen al hebben we 1.000.000 mensen bereikt. Meer dan 130.000 mensen bezochten onze website en 3500 daarvan deden de grote phishingquiz, maar het is vooral onze oproep om verdachte berichten door te sturen die niet in dovemansoren viel.

Al 85.000 berichten naar verdacht@safeonweb.be

Een maand na onze oproep om verdachte berichten te versturen naar verdacht@safeonweb.be kregen we al meer dan 85.000 berichten te verwerken. De links en bijlages van deze berichten worden automatisch gescand met geavanceerde anti-virustechnologie.  Op die manier blokkeren we dagelijks minstens 3 nieuwe phishingwebsites. Het is duidelijk dat internetgebruikers solidair zijn met elkaar en samen met ons van het internet een veiligere plek willen maken. 

Het spreekt voor zich dat verdacht@safeonweb.be ook na de campagnemaand blijft bestaan.  We hopen dat steeds meer gebruikers verdachte berichten doorgeven, zodat cybercriminelen geen kans meer krijgen om andere gebruikers te misleiden.

Samen blijven we strijden tegen phishing!

bedankt!
volledige breedte